

900 S.W. Jackson Street, Suite 600 Topeka, Kansas 66612-1212

(785) 296-3203 www.ksde.gov Danny Zeck

Dr. Beryl A New

District 6

Melanie Haas District 2

Dennis Hershberger

District 7

Michelle Dombrosky

Betty J. Arnold District 8 Connie O'Brien

District 9

Cathy Hopkins District 5

Debby Potter District 10

## Agenda Tuesday, June 10, 2025

## Kansas State Department of Education, Suite 102 (Board Room)

TIME	ITEM	DURATION	PRESENTER
10:00 a.m.	Call to Order and Roll Call Mission Statement, Moment of Silent Reflection or Prayer, Pledge of Allegiance	5 min	Chair Hopkins
10:05 a.m. <b>(Al)</b>	1. Approval of the Minutes of May 2025		
(AI)	2. Approval of Agenda		
(AI)	3. Approval of Consent Agenda		
	a. Receive monthly personnel report and appointments to unclassified positions		Wendy Fritz, Director, Human Resources
	b. Act on Local Professional Development Plans		Shane Carter, Director, Teacher Licensure
	c. Act on Interlocal agreement, Smoky Hill and Central Kansas Education Service Center		R. Scott Gordon, General Counsel
	d. Act on funding New Kansas 21 <sup>st</sup> Century Community Learning Centers for 2025-2026		Christine Macy, Coordinator, Special Ed and Title Services
	e. Approve continued funding of Kansas 21 <sup>st</sup> Century Community Learning Centers for 2025-2026		Christine Macy
10:10 a.m. (IO)	4. Commissioner's Report	20 min	Dr. Randy Watson
10:30 a.m.	5. Citizen's Open Forum	15 min	
10:45 a.m. <b>(Al)</b>	6. Act on nominations for Professional Standards Board (vote)	P 10 min Q 5 min	Shane Carter, Director, Teacher Licensure

TIME		ITEM	DURATION	PRESENTER
11:00 a.m. (/	AI)	7. Act on recommendations for modified	P 10 min	Shane Carter
		Emergency Substitute License	Q 5 min	
11:15 a.m.		Break	10 min	
11:25 a.m. (A	AI)	<ul> <li>8. Act on Finance Issues (3 motions)</li> <li>a. State Board Compensation</li> <li>b. Putting Request for Proposal (RFP) Process for the State Board Attorney in Board Policy</li> <li>c. Raising the threshold for items that have to be approved by the Board from \$10,000 to \$25,000</li> </ul>	15 min Questions only	Dr. Frank Harwood and Dr. John Hess, Director of Fiscal Services and Operations
11:40 a.m. (/	AI)	9. Act on Bullying Prevention procedure to be prominent on all district/school websites or handbooks	20 min	Betty Arnold, Representative District 8
12:00 p.m.		LUNCH back at 1:30 p.m.	1.5 hours	
1:30 p.m. (I	IO)	PERFORMANCE	20 min	Joyce Huser, Fine Arts
1:50 p.m. (I	IO)	10. READING CORNER	10 min	Dr. Laurie Curtis
2:00 p.m. (I	10)	11. Update on State Assessments	P 10 min Q 10 min	Beth Fultz, Director Career, Standards and Assessment Service
2:20 p.m. (/	AI)	<b>12. Act on</b> Evaluation Review Committee Recommendations	10 min Questions only	Dr. Catherine Chmidling, Teacher Licensure
2:30 p.m.		Break	10 min	
2:40 p.m. (/	AI)	<b>13. Act on</b> Career and Technical Education Pathway credential recommendations	15 min Questions	Natalie Clark, Assistant Director, CTE
2:55 p.m. (/	AI)	14. Act on Professional Practices Commission Recommendations	10 min	R. Scott Gordon, KSDE, General Counsel
3:05 p.m. (I	IO)	<b>15. Presentation:</b> Overview of Kansas Health Standards and Embryology	P 20 min Q10 min	Kent Reed, Stephanie Alderman-Oler, KSDE Program Managers
3:35 p.m.		Break	10 min	
3:45 p.m. <b>(</b> /	AI)	<b>16. Act</b> on Evidence Based At-Risk List	10 min Questions only	Dr. Ben Proctor, Deputy Commissioner, Learning Services

## BOARD AGENDA for June 2025

TIME	ITEM	DURATION	PRESENTER
3:55 p.m. (R	,		Dr. Frank Harwood Dr. John Hess
4:35 p.m.	Break	10 min	
4:45 p.m. (IC	18. Board Attorney Report with focus on KORA/KOMA		Mark Ferguson, Board Attorney
5:00 p.m.	RECESS		

Kansas School Superintendent Association (KSSA) *New Superintendents B-B-Que* at 5:00 reception/6:00 dinner 990 Southwest Fairlawn, Topeka All Board members are warmly welcome!

## Agenda Wednesday, June 11, 2025

TIME		TEM	DURATION	PRESENTER
9:00 a.m.		Call to Order		Chair Hopkins
9:00 a.m.	(DI)	1. Presentation: Board Goals Discussion	40 min	Dr. Watson
9:40 a.m.	(RI)	<ol><li>Receive Registered Teacher     Apprenticeship Program and approve     MeadowLARK Grant Funds</li></ol>	P 15 min Q 10 min	Shane Carter, Teacher Licensure
10:05 a.m.		Break	10 min	
10:15 a.m.	(IO)	3. Presentation: Licensed Personnel	P 10 min Q 10 min	Shane Carter, Teacher Licensure
10:35 a.m.	(RI)	4. Receive Recommendation for Regenerated Licensure Tests Scores	P 10 min Q 10 min	Shane Carter, Teacher Licensure
10:55 a.m.	(RI)	5. Receive Career Technical Education (CTE) Cluster Review Recommendations	P 25 min Q 5 min	Natalie Clark, Asst. Director, CTE
11:25a.m.	(RI)	6. Receive Evaluation Review Committee recommendations for higher ed accreditation/program approvals	P 10 min Q 5 min	Catherine Chmidling, Teacher Licensure
11:40 a.m.		Break	10 min	
11:50 p.m.	(IO)	7. Presentation on Federal Issues Possible Executive Session	P 40 min	Dr. Harwood, R. Scott Gordon
12:30 p.m.		Break	10 min	
12:40 p.m.	(IO)	8. Lunch and a presentation by Kelly Chanay on summer lunches	30 min	Kelly Chanay, Director, Child Nutrition and Wellness
1:10 p.m.	(DI)	9. Committee Reports	5 min	
1:15 p.m.		10. Chair Report	5 min	
1:20 p.m.	(AI)	11. Board Travel Requests	5 min	
1:25 p.m.	(AI)	12. Act on 2026-2027 Board Meeting Dates	5 min	
1:30 p.m.	(DI)	13. Board future agenda requests	5 min	
1:35 p.m.	(DI)	<b>14.</b> Board Comments	5 min	
1:40 p.m.		Adjourn		