

900 S.W. Jackson Street, Suite 600 Topeka, Kansas 66612-1212 (785) 296-3203 www.ksde.org

Danny Zeck District 1

Dr. Deena Horst District 6 Melanie Haas District 2

Dennis Hershberger District 7 Michelle Dombrosky District 3

> Betty J. Arnold District 8

Ann E. Mah District 4 Cathy Hopkins District 5

Jim Porter District 9 Jim McNiece District 10

Meeting Agenda Tuesday, January 14, 2025

TIME		ITEI	M		PRESENTER
10:00 a.m.			Call to order		Melanie Haas, Chair
10:05 a.m.		1.	 Swearing in Ceremony Mission statement (all) Moment of silence Pledge of allegiance (all) Student soloist for the National A Chief Justice of the Kansas Supremonal Auckert leading a ceremonal Swearing in ceremony for the ent Singing of Kansas State Song (all) 	me Court ial	
10:30 a.m.		2.	Citizen's Forum	15 min	
10:45 a.m.	(AI) (AI)	4.	Approval of minutes for December 10 & 11, 2024 Board meeting	5 min	Melanie Haas, Chair
10:50 a.m.		1	eak (10 min)	20	D. D. al. Materia
11:00 a.m. 11:30 a.m.	(AI)	5. 6.	Commissioner's Report Board Reorganization Election of Board Chair and Board Vice Chair	30 min 35 min	Dr. Randy Watson
			Election/Discussion of Legislative Liaisons Election of Board Policy Committee members		
12 NOON			nch (1.5 hours)		
1:30 p.m.	(DI)	7.	Review/Discussion of appointments to be made by Chair, Vice Chair and Commissioner	20 min	Chair
1:50 p.m.	(AI)	8.	Act on appointment of Board Attorney and Board Secretary	10 min	Chair
2:00 p.m.	(IO)	9.	Legislative Report and Update	30 min	Dr. Frank Harwood, Deputy Commissioner, Division of Fiscal and Administrative Services

2:30 p.m.		Break (10 minutes)		
2:40 p.m.	(IO)	10. School Mental Health Presentation	30 min	Trish Backman, School Mental Health Coordinator, KSDE
3:10 p.m.	(RI)	11. Receive Annual Review and update of At- Risk evidence based practices	20 min	Dr. Ben Proctor, Deputy Commissioner, Division of Learning Services
3:30 p.m.		Break (10 minutes)		
3:40 p.m.	(IO)	12. Kansas Content Standards and Assessment Development Matt Copeland, Associate Director Susan Martin, Director at Assessment Technology Solutions at the Assessment and Achievement Institute at the University of Kansas	30 min	Beth Fultz, Director, Career, Standards and Assessment Services
4:10 p.m.	(IO)	13. Update on the Science of Reading Licensure Requirements	20 min	Shane Carter, Director, Teacher Licensure, KSDE
4:30 p.m.		Break (10 min)		
4:40 p.m.	(IO)	14. Federal Education Programs Overview	30 min	Dr. Harwood and Dr. Proctor
5:10 p.m.		Adjourn		



900 S.W. Jackson Street, Suite 600 Topeka, Kansas 66612-1212 (785) 296-3203 www.ksde.org

Danny Zeck District 1 Dr. Deena Horst

District 6

Melanie Haas District 2 Dennis Hershberger Michelle Dombrosky

Betty J. Arnold District 8 Ann E. Ma

Cathy Hopkins District 5

Jim Porter

Jim McNiece District 10

Meeting Agenda Wednesday, January 15, 2025

Prior to the Board meeting, all invited to SEAC Breakfast in 509 (5th floor) 7:45 a.m.

TIME		ITE	M		PRESENTER
9:00 a.m.		1.	Call to Order		Chair
9:05 a.m.	(IO)		Career and Technical Student Organization (CTSO) Citizenship Day Presentations Business Professionals of America, BPA President Rishabh Barve, Blue Valley West High School "Distributive Education Clubs of America" DECA President Aditya Anantharaman, Blue Valley West High School Future Business Leaders of America FBLA President Mason Lytle, Wellsville HS Family, Career and Community Leaders of America FCCLA President Ava Gustin, Mission Valley High School Future Farmers of America FFA State Treasurer Zoë Rhodes, Girard HS Kansas Future Health Professionals (HOSA) President Hayan Raffi, Wichita Collegiate SkillsUSA (skilled trades) President - Pending National Technology Student Association TSA President Lane Lamping, Basehor-Linwood High School Kansas Technology Student Association TSA President Arya Vilandai, Olathe North HS	55 min	Natalie Clark, Assistant Director, Career, Standards and Assessment Services
10:00 a.m.			eak (10 min)		
10:10 a.m.	(IO)	3.	Special Education Advisory Council Quarterly Re 20	port) min	Bert Moore, Director, Special Education Services
10:30 a.m.	(RI)	4.	Receive FAFSA Removal (public hearing schedul for February)	ed) min	Scott Gordon, General Counsel
10:40 a.m.	(AI)	5.	Act on capital improvement and bond elections 2	5 5 min	Dr. Harwood
11:05 a.m.		Bre	eak (10 minutes)		
11:15 a.m.	(AI)	6.	Act on Evaluation Review Committee (ERC) recommendations) min	Dr. Catherine Chmidling, Teacher Licensure

11:25 a.m. (Al)	7. Consent Agenda 15 min	
	 a. Receive monthly personnel report and personnel appointments to unclassified positions 	Wendy Fritz, Director, HR Kaley Taylor, HR
	b. Act on recommendations of the Licensure Review Committee (LRC)	Shane Carter, Director, Teacher Licensure
	c. Act on teacher licensure waivers	Shane Carter
	d. Act on request from USD 261 Haysville, to accept a supplement to their bond application that revises the ballot question to be submitted to qualified electors of the district. The supplement is not a material change to the project. The original bond application was approved by the state board on Sept 11, 2024.	Dale Brungardt, Director, School Finance
	e. Act to approve the renewal of a special education cooperative agreement with Beloit	Scott Gordon, General Counsel
	f. Notification to the Kansas State Board of Education of the intention of four private schools to participate in the Tax Credit for Low Income Student Scholarship Program (TCLISSP)	Dale Brungardt, School Finance
	g. Act on local professional development plans	Shane Carter
	h. Act to initiate a Request for Proposal (RFP) for special populations in CTE	Natalie Clark, Assistant Director, Career, Standards and Assessment Services
	 Act on request to contract with the Maple Leaf Technology Solutions, LLC for work on KSDE authentication process 	Dr. Frank Harwood
11:35 a.m.	Chair's Report 15 min a. Remarks from the Chair and Board Committee Assignments b. Remarks from the Board Attorney c. Committee Reports d. Act on board travel requests (AI) e. Requests for future agenda items	
11:50 a.m.	Adjourn	

- All members invited to lunch with the CTE Citizenship Day students from across Kansas.
 Will be held at the Beacon (420 SW 9th St directly west of Capitol) at 12-1pm with 1-2 pm Roundtable.
- Board Retreat 2:30 4:00 (Kansas Health Institute 212 SW Eighth Ave., directly north of the Capitol) This is a public meeting but will not be livestreamed or recorded.
- Governor's State of the State arrive at 6:00 held at the Capitol 4th floor House of Representatives Gallery.